Antallet af kontanthjælpsmodtagere i Fredericia er faldet de seneste år

Foto: Daniel Skinbjerg


Færre fredericianere modtager kontanthjælp i dag i forhold til for fire år siden. Fredericia Kommune sparede cirka seks mio kr. på kontanthjælpsudgifter i december sidste år i forhold til i 2014, men der er stadig plads til forbedring på området.

Af Sophie Kaae Jørgensen

Kontanthjælp udgør en stor del af de kommunale udgifter, men udviklingen i antal kontanthjælpsmodtagere på landsplan har været positiv de sidste par år, viser tal fra Danmarks statistik. Den positive udvikling ses også i Fredericia Kommune, der i december 2018 sparede næsten seks millioner kroner på området.

Fredericia kommune har de sidste par år lavet forskellige tiltag for at give borgerne bedre mulighed for at forsørge sig selv. Et vigtigt sted at sætte ind er hos de borgere, som er uden for arbejdsmarkedet grundet personlige problemer, mener Turan Savas(A) fra Social- og Beskæftigelsesudvalget i Fredericia Kommune.

”Vi ved, at de, som ”bare” har mistet deres arbejde grundet en lukning eller lignende, er mere sikre på at få job. Derfor forsøger vi at få dem, som har været væk fra arbejdsmarkedet af andre årsager trukket ind på arbejdspladserne, og det har vi haft succes med,” siger Turan Savas(A)

Kommunen har  valgt at give borgerne mulighed for, at udvikle sine evner igennem efteruddannelse, så de bedre matcher de ledige jobs i kommunen.

Sammenligner man med andelen af kontanthjælpsmodtagere i de øvrige Kommuner i trekantsområdet, er der dog stadig plads til forbedring i Fredericia.

Kurve over udviklingen af antal kontanthjælpsmodtagere i trekantsområdet siden 2014. Grafik: Sophie Kaae Jørgensen

 

Næsten tre procent af den samlede befolkning i kommunen er på kontanthjælp, hvilket er højere end i nabokommunerne.

Turan Savas medgiver, at der stadig er plads til forbedringer på området.

”Vi skal være i bedre kontakt med virksomhederne for at matche deres efterspørgsel med den ledige arbejdskraft og ligeledes være bedre til at informere og forberede borgerne på de forskellige jobmuligheder,” siger Turan Savas.