Bridgewalking lever med broarbejdet

Chef for Bridgewalking Lillebælt, Lone Skjoldaa, regner med at besøgstallet i år vil overstige rekordåret 2018.

Lone Skjoldaa forventer igen at sætte rekord for antal besøgende på Bridgewalking Lillebælt. Foto: Bridgewalking Lillebælt

 

Af Frederik Mahler Bank

Trods buldren og bragen fra renoveringsarbejdet på Den Gamle Lillebæltsbro forventer Lone Skjoldaa, at 61.000 gæster i år skal vandre turen over den knap 84 år gamle stålbro.

Det til trods for at renoveringsarbejdet vil stå på indtil oktober måned. Lone Skjoldaa og hendes guider vil vende dette til en del af fortællingen om den gamle bro.

”Det, at broen er ved at blive renoveret, bliver nu en del af fortællingen og oplevelsen for gæsterne, så de kan følge med i det nødvendige arbejde, der skal få broen til at holde i 100 år endnu,” siger hun.

Holdet bag Bridgewalking Lillebælt er forberedt på de støjgener, der kan komme i forbindelse med arbejdet. De skriver på deres hjemmeside, at særligt gæster fra Jylland skal være forberedt på længere rejsetid, da man nu må vejen over Den Nye Lillebæltsbro og gennem Middelfart for at komme til Bridgewalkings velkomstcenter.

Lone Skjoldaa forbereder guiderne på at kunne tilpasse sig mulig støj fra arbejdet.

”Hvis det larmer lige der, hvor gruppen står, så må guiderne bare trække gruppen lidt videre og så tilpasse fortællingen efter det,” siger hun.

Pt. er Lillebæltsbroen lukket på grund af vejarbejde. Foto: Matias Grønborg

 

Håber på gæster langvejs fra

Trods broarbejdet sidste år, der varede fra maj til oktober, satte Bridgewalking rekord for antal gæster. 56.294 betrådte i 2018 den gamle stålkonstruktion iført heldragt og seletøj.

Og det antal skal stige ved hjælp fra en bredere geografisk markedsføring.

”Vi vil gerne til Aarhus og Aalborg, for vi tror på, at folk gerne vil køre turen deroppefra for at få denne oplevelse,” siger hun.

Lone Skjoldaa og holdet bag Bridgewalking er derfor i gang med at uddanne 17 ekstra guider, der skal blive en del af guideteamet, der består af folk fra alle aldersgrupper.

”Vi har studerende, der giver den gas i sommerferien, og vi har guider, der arbejder på fuld tid men også folk på efterløn, som synes, det er mega fedt med et par ture om måneden. Så på den måde dækker de hinanden rigtig godt ind,” siger Lone Skjoldaa.

Bridgewalking er åbent hele året rundt, men åbner d. 1. april op for at privatpersoner i hverdage kan komme op og teste deres højdeskræk og nyde synet ud over bæltet.