Lillebælt Halvmaraton forventer flere deltagere end sidste år

Selvom en renovering af Den Gamle Lillebæltsbro forhindrer deltagerne i at krydse bæltet den 4. maj, er der på nuværende tidspunkt en større tilslutning til løbet, end tilfældet var sidste år, kan løbsdirektør fortælle.

De tilmeldte til Lillebælt Halvmaraton kommer ikke til at krydse bæltet i årets udgave af løbet. Foto: Matias Grønborg

 

Af Matias Grønborg

Der er lige knap 53 dage til, at startskuddet for den 12. udgave af Lillebælt Halvmaraton går, og indtil videre har knap 3800 tilmeldt sig i de fire forskellige discipliner, som løbet tilbyder.

Det er et stykke over det antal tilmeldinger, der var på samme tidspunkt sidste år, fortæller løbsdirektør Mads Stryhn.

Det store løb stod sidste år overfor en udfordring, da Royal Run lå samme dag som Lillebælt Halvmaraton, og i år er en ny problemstilling dukket op. Renoveringen af Den Gamle Lillebæltsbro gør det umuligt for deltagerne at krydse bæltet.

Renoveringsarbejdet står på indtil oktober, hvilket betyder, at Fredericia ikke lægger by til, når folk begiver sig ud på den 21 km lange løbetur. Foto: Matias Grønborg

Derfor har løbsleder Mads Stryhn fokuseret på at sammensætte den bedst mulige rute på den fynske side af Lillebælt, hvor hele løbet kommer til at foregå.

”Når deltagerne ikke kan komme hen over broen, så kan vi jo give dem en rute, der rummer rigtig mange kilometer langs med Lillebælt i en superflot natur, så det gør vi,” siger han.

En anden oplevelse

Det er de færreste løb, der kan tilbyde, at deltagerne kan krydse en bro.

Og selv om Mads Stryhn har gjort sit for at skabe den bedste løbeoplevelse, så er han godt klar over, at dette års udgave af Lillebælt Halvmaraton bliver anderledes.

”Det bliver en anden oplevelse, men vi har stadig sammensat et løb, der befinder sig i den absolutte top, og vi forventer også, at deltagerantallet bliver højere end sidste år,” siger han.

Tilbage i Fredericia i 2020

Mads Stryhn fortæller, at deltagere til Lillebælt Halvmarathon allerede næste år igen har muligheden for at krydse bæltet, når broarbejdet er færdigt.

Derfor forventer han også, at deltagerantallet igen kommer til at stige, så det nærmer sig de samme højder som i 2017, hvor der var 11.000, der havde tilmeldt sig løbet.