Seksualitetsrådgivning ændrer ikke på holdninger

Fredericia Kommune åbner i marts et nyt anonymt rådgivningstilbud, der skal hjælpe unge med svar på spørgsmål om køn, sex og prævention. Et fint initiativ, men der skal meget mere til, mener Cecilie Koed Schultz (Ø).

Alternativ undervisning: Foto Ritzau

 

Af Frederik Overgaard

Snart åbner det nye anonyme rådgivningstilbud, der går under navnet UngMod Fredericia. Her vil unge kunne få samtaler og vejledning om køn, krop, sex og prævention. Sundhedsudvalgets formand, Susanne Eilersen (S), håber, at UngMod vil blive brugt af unge, der mangler et sted at tale om seksualitet.

Byrådsmedlemmet Cecilie Roed Schultz (Ø) håber dog fortsat på, at man kan indføre en bredere seksualundervisning i folkeskolen, der har fokus på mere end den heteroseksuelle tilgang. Seksualundervisningen skal handle om en generel accept og forståelse for forskelligheder.

”Det handler om opmærksomhed og åbenhed fra andre end lige den ansatte hos UngMod. Det skal ikke være sådan, at man føler sig udenfor fællesskab i folkeskolen, og man er nødt til at gå et andet sted hen for at få en helt basal viden om eksempelvis homoseksualitet,” siger Cecilie Roed Schultz.

UngMod er ikke svaret

Cecilie Roed Schultz har tidligere efterspurgt en forbedret seksualundervisning, der i højere grad benytter sig af materiale fra Sex og Samfund. Hun rejser kritik af den ikke skemalagte undervisning, samt at folkeskolelærerne er ikke uddannet til at varetage undervisningen

”Når man ikke er fagligt stærk, kan det ofte blive holdningsbåret. Dermed kan udaterede holdninger blive genproduceret, når der ikke er en ordentlig faglighed ind over undervisningen,” siger Cecilie Koed Schultz.

Et LBGT+-netværk er netop startet op i Fredericia. Byrådsmedlemmet håber på, at fællesskabet kan være med til at undgå at unge føler sig udstødt af samfundet.