Hård vinter tvinger Street Food-ejere til at omtænke koncept

Med solens forsvinden forsvandt gæsterne fra Urbania Street Food. Spisehuset måtte derfor forvandle sig til et folkehus for at kunne overleve de kolde måneder.

Nyt initiativ skal fylde Urbania Street Food med sultne gæster. Foto: Asta Aaholm.

Af Asta Aaholm

Folk spiser ude som aldrig før, og over hele landet skyder der Street Food-haller op med en cool undergrund vibe og mad fra hele verden. Spørgsmålet er, om konceptet er stærkt nok til at kunne overleve i en by som Fredericia.

”Solen forsvandt over en uge, og det blev vinter, og det gjorde det også for Street Food,” siger Brian Løkkegaard, der er medejer af Urbania Street Food i Fredericia.

Fredericia er en af de byer, der hoppede med på bølgen og åbnede Urbania Street Food i juli 2018.

Urbania Street Food havde en forrygende start med den varme sommer som en bærende faktor for det høje besøgstal.

”Vi lå fuldstændig vandret hele sommeren,” siger Brian Løkkegaard.

Men da efteråret trådte til, skete der en drastisk forandring. Gæsterne stoppede med at komme i løbet af dagen, og der blev kun langet mad over disken i aftentimerne.

Den udvikling har fået medejer Brian Løkkegaard til at overveje konceptet og starte nye initiativer som: quiz aften, musik-banko og event for mødregrupper for at trække folk til.

”Vi vil gerne være en del af dagligdagen i Fredericia og have folk til at bruge Urbania som et aktivitetshus, hvor der er plads til alle,” siger Brian Løkkegaard.

Fremtiden er fuld af aktiviteter og nye tiltag – alt fra oplæg om Johnny Cash til løbeklubber. Ideen er at skabe et aktivitetssted, hvor der bliver skabt strukturer for beboerne, så de kommer igen uge efter uge til bestemte arrangementer.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi skal have folk til for at købe mad, men det er fedt at kunne kombinere det med aktiviteter,” siger Brian Løkkegaard.