Beboere i Kanalbyen føler de har købt katten i sækken

Nye byggeplaner i Kanalbyen har vakt harme hos adskillige beboere i området. Flere af dem flyttede ind i den tro, at der kun måtte bygges i fem etager, men nu har et enigt byråd hævet grænsen til syv.

Kirsten og Kim Andersen har rettet skarp kritik mod kommunens nye byggeprojekt. Foto: Caroline Balslev

Af Caroline Balslev

Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i starten af marts et nyt byggeprojekt i Kanalbyen, der har fået beboerne op af stolene. Forslaget indeholdt et tillæg til kommuneplanen, der giver tilladelse til at bygge i syv etager, og det kan komme til at stjæle den nuværende udsigt hos flere beboere.

Nogle af de dem, der er skeptiske overfor de nye planer, er Kirsten og Kim Andersen. De købte deres lejlighed i Kanalbyen for halvandet år siden i den tro, at der kun måtte bygges i fem etager i området.

”Vi føler, at vi har købt katten i sækken. Vi gjorde nemlig meget ud af at sætte os ind i lokal- og kommuneplaner, inden vi flyttede ind, for at finde ud af om vores udsigt ville forsvinde på den lange bane,” siger Kirsten Andersen.

Politiker afviser kritikken
Selvom mange af de nuværende beboere i Kanalbyen har set sig sure på ændringen i kommuneplanen, blev det vedtaget af et enstemmigt byråd. Formanden for By- og Planudvalget i kommunen, Steen Wrist Ørts (A) kan godt forstå beboernes bekymring.

”Jeg kan godt forstå, hvis de er nervøse for, om vi i fremtiden vil bygge i flere etager ned mod vandet, men det har vi bestemt ikke planer om,” siger han.

Kirsten og Kim Andersen stiller sig dog stadig kritiske overfor ændringen i kommuneplanen. De vurderede sammen med deres ejendomsmægler, at de trygt kunne regne med at beholde udsigten fra deres lejlighed på fjerde sal. Men med den nyligt ændrede kommuneplan kan de ikke længere vide sig sikre på rammerne for området.

”Der var nogle maksimale byggehøjder på de forskellige dele rundt omkring, og det har vi selvfølgelig taget med i betragtningen, da vi flyttede ind. Men hvis man ikke kan regne med rammerne, så vil vi overveje at finde noget andet,” siger Kim Andersen.

Ingen planer om at skygge for bæltet
Som planerne ser ud nu, skal der kun bygges i syv etager ved siden af Kirsten og Kim Andersens ejendom og ikke foran den side, der har udsigt til Lillebælt.

Steen Wrist Ørts (A) understreger dog, at Kirsten og Kim Andersen ikke skal regne med at få taget deres udsigt til Lillebælt.

”Jeg synes ikke vi tager noget fra dem her. Jeg har ingen planer om, at der skal bygges i syv etager foran dem,” siger formanden.

Byggeriet i Kanalbyen ventes at blive sat til salg fra april og skal efter planen være klar til indflytning fra 2020.