Fredericias billister er nogle af de mest hensynsløse i Danmark

Fredericianere er nogle af landets mest hensynsløse billister. Overtrædelser af hastighedsgrænsen placerer Sydøstjyllands trafikanter på en andenplads over dem, der viser mindst hensyn på vejene.

Fredericia er en af de byer med flest færdselsovertrædelser. Foto: Daniel Skinbjerg

 

Af Signe Wulf Tulinius

Fredericia tilhører den politikreds med næstflest hensynsløse billister i Danmark, kun overgået af Københavns Vestegns Politikreds. Det viser en ny undersøgelse fra Mikonomi.

Undersøgelsen bygger på Rigspolitiets statistikker over landets politikredse. Det er faktorer som hastighedsovertrædelser, kørsel for rødt lys og ulovlige overhalinger, der til sammen udgør grundlaget for undersøgelsen.

Fredericias billister havde sidste år cirka en fjerdedel flere anmeldelser om færdselsovertrædelser end den gennemsnitlige danske billist.

Sænk farten!
Det er især overtrædelse af hastighedsgrænsen, der trækker Sydøstjylland op på en 2. plads på listen over mest hensynsløs kørsel i Danmark.

Billisterne på de sydøstjyske veje er nemlig dem, der er absolut dårligst til at overholde fartgrænserne på landsplan, og det oplever kørelærer i Fredericia Hans Andersen dagligt.

”Folk de tænker meget på sig selv, og på at komme hurtigst muligt frem i trafikken,” siger han.

Hans Andersen oplever også, at nogle af de elever, der mister deres kørekort på grund af for høj fart, stadig ikke viser respekt for fartgrænser.

”For ikke at blive taget i fremtiden, downloader de bare Apps, der fortæller, hvor der er fartkontrol. De vil simpelthen blive med at køre for hurtigt.”

På kortet kan du se, hvor farlige billisterne er i de forskellige politikredse. Jo færre point – jo mere hensynsløse er bilisterne. Kilde: Mikonomi.dk